Organizace potravinové skříně

.

Každá domácnost má v kuchyni skříň, která slouží na ukládání potravin, které nejsou nutné, aby byly skladované v lednici a chladu. Říká se jí i spížka (nebo spižírna) a abyste docílili toho, že v ní budete mít nejen přehled, ale i správně uložené potraviny, musíte si ji zorganizovat polici po polici tak, aby mělo všechno svůj řád.
police v kuchyni

..1         SUCHÉ POTRAVINY

Mezi takové patří vše to, co nepodléhá zkáze a má být skladované v tmavším prostoru bez přístupu slunečního světla. Jsou to těstoviny, rýže, luštěniny, různé druhy mouky, cukr, sůl a další, které vydrží několik měsíců nebo i let ve stejném stavu.
Všechny tyto suroviny byste měli mít na jedné polici a nepřikládat na ní nic, co by mohlo způsobit jejich zvlhnutí.Abyste docílili maximální spokojenosti a ochránili vaše potraviny před vším, co by jich mohlo znehodnotit, rozdělte si jich do dóz, které jsou nejen praktické, ale poskytnou vám i dokonalý přehled.

..2         POLICE NA BRAMBORY, CIBULI A ČESNEK

Zvláštní prostor byste měli vyhradit pro potraviny, které „pracují“ a je nutné jich spotřebovat během několika dnů nebo týdnů. I když dáte brambory, cibuli a česnek na jednu polici, je nevyhnutelné, aby byly rozdělené zvlášť v jiné nádobě. Jedině tak se postaráte o to, aby vám vydržela jejich vůně a chuť tak dokonalá, jak má být.
Jestli máte doma podlahové vytápění, vyvarujte se tomu, umístit tyto potraviny do spodních polic vaší potravinové skříně. Více než teplo, ocení chlad a suché místo.
domácí džemy

.

..3         PLASTOVÉ NÁDOBY, PROUTĚNÉ KOŠÍKY A SKLO

Organizace potravinové skříně si žádá to, abyste v ní měli přehled a dokonalý přístup ke všemu, co k vaření denně potřebujete a chcete mít po ruce. Místo toho, abyste každou polici zaházeli tak, jak se vám to hodí se snažte docílit toho, aby mělo všechno své místo.
Pomoci vám k tomu můžou plastové nádoby, do kterých vložíte vše, co se může vysypat nebo vylít. Proutěné košíky jsou ideální volbou pro uskladnění koření nebo pomůcek na pečení. Skleněné nádoby se naopak postarají o uchování čerstvosti a zabrání tomu, aby se k nim dostaly nežádoucí škůdci. Obzvláště v letním období se s tímto problémem můžete setkat, ale jenom v případě, že takové nádoby nebudete mít.
Zorganizujte si i vy doma prostory, které vám pomůžou fungovat ve vaší kuchyni – snadno a bez problémů.

Organizace potravinové skříně
5 (100%)2
.
stykr.cz